Xavi Torrent

Obté el Títol Superior de Flabiol i Tamborí al Conservatori Superior del Liceu. Estudis de Saxo i harmonia moderna amb Gabriel Amargant, Guim Garcia-Balasch, Albert Comaleras, Xavi Molina. Estudis de Clarinet amb Jordi Gallart i Elvira Querol. Classes Magistrals d’improvisació amb Chris Cheek, Ramon Cardo, Paquito D’ Rivera, etc.

1r premi d’instrumentistes de cobla “Josep M. Bernat” de Bellpuig (Lleida) el 1996. I component de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona des del 2001.

També ha treballat en altres formacions com “Saltimfunkys”, quartet de clarinets “Stamitz”, The Cobla Sound Fanfare, Montrauxa, NewCat, Za!, etc.

Ha realitzat concerts al Festival Grec, Festival Acústica, Teatre del Liceu, l’Auditori de Barcelona, Palau de la Música Catalana, Festival de música de Peralada, Rialp, Festival de la Porta Ferrada de St. Feliu de Guíxols, etc., i en festivals internacionals a Montpellier, Roma, Rodez, Londres, Sété, Salisbury, Brussel·les, Lyon, etc.

La seva discografia comprèn una quarantena de CD amb la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, col·laborant amb grups de música tradicional com Kaulakau, ensemble de l’Esbart Català de Dansaires, i amb artistes d’altres estils com Pascal Comelade, Raph Dumas, Kulbik Dance Company, etc. Destaca la gravació del CD  “live at Kursaal Theatre” amb Niño Josele i la Cobla Sant Jordi (2013), fusió de cobla, jazz i flamenc.

Estrena de l’obra dedicada “l’Ocell Captiu” de Xavier Pagès per a flabiol solista i cobla a l’Auditori de Barcelona el 2009.

Col·laboracions amb directors com Antoni Ros-Marbà, Salvador Mas, Salvador Brotons, Josep Pons, Albert Argudo, etc. Amb compositors com J.A.Amargós (finalista “Premios de la Música” 2010 amb el CD “Amargós & Vidal”), Joan Guinjoan, Albert Guinovart, Manuel Oltra, Kevin Kaska, etc.

El 2013 obté 4 premis Endrerrock amb el CD “Roger Mas i la Cobla Sant Jordi” enregistrat en directe.  Premi Altaveu 2012, Premi Ciutat de Barcelona de Música 2011.

xavi 271x258